Halloween - Skabeloner

Om at starte forfra

drømmeplakat_3

De der har fulgt mig længe har måske lagt mærke til en forandring her på bloggen og især de der har fulgt mig længe på instagram har måske lagt mærke til at jeg har trukket mig lidt tilbage og holdt en lille pause. jeg har været i tvivl om jeg overhovedet skulle skrive et indlæg om det her på bloggen, men det er jo en del af at have en blog, det er jo rigtige mennesker der sidder bag skærmen og nogle gange har man meget tid til at blogge andre gange er det bare så meget andet der fylder, og nogle gange bliver man bare nødt til også at komme med det der fylder.. også selvom det ikke har en fløjtende fis med det kreative eller det perfekte liv at gøre..

For at gøre historien kort er jeg bare havnet i en ret håbløs situation, og det er jobsituationen der tynger, oprindeligt er jeg uddannet webintegrator men hver gang jeg kigger på en skærm efter jeg har født vores datter får jeg en frygtelig hovedpine, om det er fjernsyn, computer, telefon eller ipad er ligegyldig, det er stadig ikke lykkedes mig at se en hel film siden jeg har født, uden at jeg næste dag har migræne. forklaringen herpå er at presset har ødelagt nogle “nerver” i mit hoved.

Da jeg satdig var på barsel var min plan at jeg først ville søge mine drømmejobs, jobs hvor jeg kan bruge mine hænder og kreative evner, ideudvikle og få alle mine ideer ud, Det er desværre ikke lykkedes mig, de jobs hænger desværre ikke på træerne, derfor havde jeg også en Plan B. Plan B bestod i at jeg ville bruge min webintegrator uddannelse til at vidreuddanne mig til webdesigner, men det er jo desværre bare ikke en mulighed længere at jeg kan sidde foran en computer i 7-8 timer hver dag, hvor jeg som nu ikke sidder herhjemme og kan holde alle de pauser jeg har brug for.. Derfor er jeg jo ret meget tvunget til at finde på noget nyt at skulle leve af, altså en Plan C. Og det må jeg godt nok indrømme der ikke har været let for mig at acceptere, faktisk har jeg været helt nede i kuldkælderen for det første kan jeg ikke få min Plan A opfyldt pga der er så få jobs, og for det andet kan jeg ikke få min plan B opfyldt pga. at jeg skal leve med sådan en skade resten af livet..

Udover jeg har følt mig presset af min A-kasse til at finde på en plan C hurtigst muligt, har jeg gået og været rigtig trist over et job jeg ikke fik lige efter min barsel sluttede, der er ingen tvivl om det var og stadig er mit drømmejob, jeg var tæt på men bare ikke helt tæt nok.. det gør stadig ondt på mig, og jeg får stadig tårer i øjnene når jeg tænker over hvor meget jeg gerne ville have haft det job.. Oveni er det bare ingen at snakke med man er på dagpenge, man er tvunget til at søge et vis antal jobs om ugen, og det er fuldstændig ligegyldigt om der er jobs der matcher eller ej, om du på forhånd ved du ikke får dem er ligegyldig og om du er deprimeret, ked og forvirret er ligegyldig, der er regler der skal overholdes og det sled bare så ufattelig meget på mig… så meget at jeg gravede mig dybere og dybere ned. For nogle uger siden besluttede jeg mig for at jeg på en eller anden måde skulle væk fra dagpenge, så jeg kan søge job i mit eget tempo og ikke føle mig presset, så jeg brugte en hel uge på at tænke tænke og tænke og kom frem til at hvis jeg skal videre er det ved at tage en ny uddannelse, som noget helt nyt og noget som er sikkert. Derfor har jeg valgt at tage mig en HF, HF enkelte fag så jeg om 1½ år har en pædagog pakke, de fag åbner mange døre, hvilken en dør jeg skal vælge ved jeg ikke helt endnu, men når jeg nu absolut skal vælge et job der ikke er kreativt, er jeg ikke et minut i tvivl om at det skal være noget med mennesker at gøre. derfor begyndte jeg i mandags på HF.

Det negative ved at studere er at jeg ikke er særlig stærk boglig, det fremgår nok også ret tydeligt af dette blogindlæg, ord er bestemt ikke min stærke side, så det bliver rigtig svært for mig at fuldfører fagene, og det kommer til at trække tænder ud. men det vil stille mig i et langt bedre sted hvis jeg har et springbræt og jeg vil have noget at arbejde videre med.. og hvem ved måske hvis jeg klare HF pædagog fags pakkerne kan det være jeg pludselig får mod på at tage mig en hel studenter eksamen.. Jeg er så ked af at det er sket for mig at jeg ikke kan bruge den uddannelse jeg har, og det har taget lang tid for mig at vænne mig til tanken om at det altså ikke bare går væk, det er noget jeg højst sandsynligt skal leve med resten af livet, og endnu svære har jeg ved at acceptere at min Plan B er ødelagt og jeg nu skal helt ud i en plan C..

Det positive ved at studere er at jeg føler mig fri, og selv om jeg kun har været studerende i 4 dage føler jeg mig allerede lettere ! ingen kommune eller A-kasse der presser mig, jeg kan søge jobs i mit eget tempo, og hvem ved måske jeg en dag finder og får mit drømmejob ? En anden ting der er rigtig positiv er at jeg igen må tjene mine egne penge ved siden af min faste indkomt som jo så nu er SU, sidst jeg var studerende havde jeg en lille webshop hvor jeg solgte af mine kreative ting, og det har jeg nu igen mulighed for, jeg har altid elsket at have min egen lille biks med mine sager, og jeg har besluttet det igen skal være mit studiejob, jeg glæder mig så meget til at komme igang jeg har allerede gjort mig mange tanker i mange måneder, jeg er igang med at finde det helt rigtige trykkeri, og jeg er faktisk allerede så småt igang med at få den første vare hjem, men meget mere om alt det en anden dag, det kommer til at gå langsomt for nu skal jeg lige falde på plads med at skulle starte forfra.

Og tillykke hvis du er nået helt hertil.. det blev godt nok en lang smørre.

25

  • Maria

    Så fint og ærligt indlæg, søde Heidi
    Jeg tror SÅ meget på dig (ligesom resten af ig), og er stadig sikker på at du pludselig står midt i din drøm. Det er du fir dygtig til ikke at gøre.
    Klems.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak for din dejlige kommentar Maria <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Hej Heidi
    Hvor er det trist, kender det kun alt for godt! Har du overvejet kraniosakralterapi (en dygtig en!!)? Det har hjulpet mig meget og lægerne har heldigvis ikke altid ret! Den ayurvediske behandling marma er også genial!
    Held og lykke og keep bloggin’!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Hej Monica, tak for din kommentar jeg har ikke rigtig prøvet nogle behandlinger endnu, da jeg først lige har fået det bekræftet, men jeg håber de tager fejl og jeg kan finde en løsning eller noget behandling så det bliver bedre med tiden, jeg vil straks læse om kraniosakralterapi marma ! – Tak !

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rose

    Ønsker dig al styrke og glæde. Holder meget af dine kreative udfoldelser og glæder mig til at se hvad der dukker op ☺☺☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hej Heidi
    Jeg er ked af at læse den situation du er havnet i. Min historie er en anden, men alligevel lidt af det samme.
    Du virker som et stærkt menneske, og jeg er sikker på du nok skal komme igennem det.
    Jeg synes det er så flot du formår at komme videre og ovenpå, og at du stadig har det kreative, som jo skinner så tydeligt igennem hvor meget du elsker.
    Jeg håber du bliver ved med at dele her, for det giver mig megen inspiration, at jeg også kommer i gang igen med det kreative, som jo er så vigtigt at holde fast i, så man ikke bliver alt for bims i hovedet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak Marie. Jeg elsker virkelig at være kreativ og jeg er i min helt egen verden når jeg er i det og som du skriver så man ikke bliver helt bims oven i 😉 jeg sender varme tanker tilbage til dig, og håber du også finder en løsning. du kan tro jeg bliver ved med at dele 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi sender varme kram til dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære du.. Nu har jeg fulgt dig på instagram rigtig længe, men kender dig ikke så personligt. Synes det er et rigtig fint indlæg du kommer op med og jeg bliver nødt til lige at komme med lidt opbakning! Da jeg måtte droppe min dyrepasser uddannelse, fordi det simpelthen er umuligt at få jobs, så måtte jeg også finde en plan c (Min plan A var mediegrafiker, men lige som dig, så levede jeg med konstant migræne pga al den tid jeg sad foran skærmen)
    Min plan C blev også en HF, netop også for at undgå dagpengesystemet, og jeg startede faktisk ud med 4 fag, som jeg kunne bruge til at komme ind på laborantskolen. Jeg var meget usikker, fordi jeg netop heller aldrig har været stærk bogligt, men jeg er blevet positiv overrasket. Jeg valgte at tage mine fag på e-learning hvor jeg kun har 2 fag hvert halve år og afslutter dem med en sommer eller vinter eksamen. Det har fungeret så godt for mig, fordi jeg kan koncentrere mig om det jeg skal læse, uden at der sidder en masse useriøse unge i en klasse og larmer, og jeg kan tage en off dag med noget kreativt, hvis jeg føler at jeg slet ikke kan overskue skolen. Det kunne måske være en løsning for dig? Det betyder utroligt meget, at man kan nøjes med få fag ad gangen og afslutte dem før man tager nogle nye. Jeg er ihvertfald blevet rigtig glad for det, så glad at jeg har valgt at tage den fulde HF – det åbner jo op for SÅ mange muligheder bagefter! Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg vil gå efter.. mine to drømmejobs er ikke mulige, så jeg går stadig og tænker over hvilken uddannelse jeg skal tage når jeg engang er færdig med min HF.
    Hvis du får brug for råd eller hjælp til noget, så er du altså meget velkommen til at skrive til mig på mail eller messenger 🙂
    Held og lykke med studierne 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Hej Henriette Tusind tak for din kommentar her, hvor er det dejligt at vide at andre har valgt samme vej fordi de også er havnet i samme situation, (Jeg selvfølgelig ikke glad for du også skal ud i en plan C, men jeg er glad for at læse du også har valgt en HF som en løsning) jeg har som du også valgt fjernstudie jeg læser hjemmefra og alle mine opgaver og kontakt til lærene er hjemmefra, medminde jeg selvfølgelig har brug for hjælp så kan jeg tage op på skolen, men det fungere også bare super godt for mig, jeg har jo haft 2 barsler lige efter hinanden og været sygemeldt imellem da jeg var gravid, derfor har jeg efterhånden gået hjemme i mange år nu, og det passer mig rigtig fint, mange tror jeg keder mig, men jeg nyder det faktisk i hvert fald på nuværende tidspunkt, jeg ville have svært ved det boglige hvis jeg sad i en larmende klasse, og jeg er ret god til at priotere min tid ! win win 🙂 Igen Tusind tak for din kommentar og held og lykke med dine studier også 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Hej. Heidi. Hvor er det altså bare fedt at du har fundet en udvej ☺ man kan hvad man vil. Er selv ikke stærk boglig. Men har tagt studenter eksamen og klaret læreruddannelsen på trods. Har faktisk talt med en kollega der er ekspert i ordblindhed om mine læse og skrive vaner og hun sagde at jeg nok er/ var ordblind i større eller mindre grad som barn men har trænet og lært smutveje der gør jeg kam begå mig. Så når jeg kan kan du også
    Er fast læser af din blog og ville aldrig have troet du ikke var boglig. Så pøj pøj her fra ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak for den dejlige kommentar Tanja, hvor er det bare flot du har klaret studenter eksamen og læreruddannelse selv om du er ordblind, det er virkelig flot !

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Kære Heidi.
    Hvor har jeg tænkt meget på dig og har godt haft lidt i tankerne, at der har været noget, du har slåsset med.
    Jeg kan godt nikke genkendende til mange af de ting, du skriver. Da jeg stod færdig som pædagog og skulle til at søge jobs, så gav det bare en masse afslag gang på gang, hvilket var mega hårdt.
    Som du jo nok ved, er jeg jo også selv havnet i en helt anden branche end pædagog, men føler nu at jeg endelig har fået mulighed for at have et arbejde, jeg er glad for, altså på det grafiske trykforlag, samtidig med at jeg har min egen lille webshop.
    Kære Heidi, du skal bare tro på det, så ved jeg, at det hele nok skal gå 😉
    Knus og kram, tanker og kærlighed til dig fra mig 😉
    Helenasolskin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak for tanken Helena ! Kram til dig !

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke dog en dum situation! Men dejligt at du nu har fundet et lille hul, hvor du kan ånde:) Du er sej, Heidi! Jeg er sikker på, at det nok skal blive godt. Jeg hepper i hvert fald på dig:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak Elisabeth. Ja det er lidt en hule lige nu hvor jeg kan ånde, og det kan i hvert fald kun ende med jeg står mere stabilt end hvad jeg gjorde før. Tak for Hep <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh Heidi, hvor jeg forstår dig. Fuldt ud. Jeg sidder lige som dig i det hersens dagpenge system. Jeg skal søge jobs selvom jeg ved jeg ikke får dem. Og selvom de ikke interessere mig. Jeg er dog kommet så langt ud at jeg ikke ved hvad jeg vil. Jeg har som dig ikke haft hverken plan A eller B. Jeg har tilgengæld en lang videregående ubrugelig uddannelse. En cand.mag. Og så har jeg svært med denne nye identitet som et voksent færdig uddannet menneske ( man bliver ikke særlig voksen af at få barn) og svært ved at finde mig til rette da jeg ikke ser mig selv som særlig stærk skriftligt hvilket et akademiker job tit er baseret på. Samtidig så skal man næsten have en kandidatgrad i markedsføring for at kunne markedsfører sig selv til et job i disse tider. Jeg startede min blog for et par måneder siden for at have en ventil hvor jeg kunne vise de kreative ting jeg laver. Men samtidig har det været en måde at overvinde min skriveskræk. Du er pisse dygtig kreativt og umiddelbart virker du ikke uboglig. Men du har bare nok din egen måde at være boglig på. Og så håber jeg du stadig får overskud til at bruge bloggen, for jeg nyder dine kreationer og bliver en kende misundelig over dit talent. Men du får mig også til netop være mere kreativt. Jeg krydser fingre for at din plan c ikke bliver så forfærdelig Og du får nogle nye og uventede positive oplevelser nu når livet skulle gå en anden vej end du havde regnet med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Hej Maria, hvor er jeg ked af at læse at du også er i sådan en håbløs situation ! Det er bare slet slet ikke et sjovt sted at være, jeg ønsker dig al held og lykke og håber på du finder din drøm ! jeg synes det er en rigtig fin blog du har gang i, jeg vil klart kigge forbi engang imellem og se alle de fine kreative ting du laver ! og selvfølgelig bliver jeg ved at blogge, det er mit frirum !

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op noget du har været igennem, det har ikke været nemt for dig.. jeg håber du bliver rigtig glad for det nye valg du har taget, og det da et skønt studiejob du har valgt..;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak Joan, ja ikke ? jeg glæder mig så meget til jeg er klar til at åbne om ikke så længe 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Det er aldrig nemt når livet slår knuder. Held og lykke med studiet. Du skal nok klare det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak for tanken Dorte. det varmer !

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Føler med dig og håber du finder ro og glæde ved din nyvalgte vej.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi Korsgaard

      Tusind tak Stine, indtil videre ser jeg rigtig positivt på det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween - Skabeloner